AMI ARDENNEN ARRANGEMENT

Veel mensen die bij ons boeken vinden het prettig om het arrangement in zijn geheel door ons te laten verzorgen. U geeft aan wat u wilt en wij regelen het, makkelijker kan niet! Wilt u echter liever zelf uw accommodatie regelen? Of het eten? Geen probleem, geef het even aan in uw offerteaanvraag of e-mail.

Om u een idee te geven hoe uw arrangement eruit kan komen te zien hebben wij hieronder een voorbeeld geschetst. U kunt echter heel simpel zelf uw arrangement samenstellen door onderstaande activiteiten te verwisselen door iedere gewenste activiteit. Door ons offerte formulier in te vullen kunnen we voor uw budget een arrangement op maat verzorgen.

Duur: 3 dagen, 2 overnachtingen

Programma:

DAG 1: tussen 20.00 en 22.00 uur verwelkomen wij u in de Belgische Ardennen. Onder het genot van een drankje maken we kennis, nemen we in het kort het programma van de komende dagen door, geven kledingadvies en beantwoorden alle overgebleven vragen.
                                                                                          
Eventueel kunt u op de avond van aankomst nog een nachtelijke oriëntatieloop ondernemen waarbij u gewapend met kaart, kompas en zaklamp de bossen ingaat en een door ons uitgezette route loopt.     

 

DAG 2: om 8.30 uur wordt er vers brood bezorgd en kunt u ontbijten, u maakt voor uzelf een lunchpakket en krijgt van ons een pakje drinken en een snack voor onderweg.

Om 10.00 uur start de eerste activiteit, en is het tijd om de onderaardse natuur te ontdekken. We trekken allemaal onze oudste kleding aan en kruipen door een nauwe doorgang de grot in. Binnen zie je letterlijk "geen hand voor ogen", maar gelukkig hebben we zaklampen bij ons. We banen ons een weg door gangen met een naam als kurkentrekker of geboortekanaal, en verbazen ons over de prachtige kunstwerken die moeder natuur daar gemaakt heeft!


Eerst bijkomen langs de waterkant en genieten van een welverdiende lunch. Als iedereen gegeten heeft en weer zin heeft om iets te gaan doen gaan we kajakken! Voordat we te water gaan krijgt u uitleg over de grondbeginselen van het kajakken en maken we enkele veiligheidsafspraken. Tijdens de tocht krijgt u tips hoe u kunt voorkomen dat uw boot rondjes blijft draaien. Na dit avontuur gaan we terug naar ons huisje of pakken een terrasje in één van de schilderachtige dorpjes van De Ardennen.

Wij zorgen dat er aan het einde van de middag alles voor u klaarstaat voor een heerlijke BBQ; dwz u krijgt van ons alles kant en klaar (huisgemaakt) aangeleverd, inclusief de kolen en BBQ. U bent dan vrij om zelf het juiste tijdstip van eten te bepalen.

DAG 3: om 8.30 uur wordt er weer vers brood gebracht en kunt u ontbijten.
Rond de klok van 10.30 uur heeft iedereen zijn spullen en het verblijf aan kant en kunnen we beginnen.We gaan een mountainbike tocht maken (ATB). Wij zorgen voor de ATB's en leggen uit wat er belangrijk is aan het fietsen hier in de Ardennen.
Veiligheid is erg belangrijk, ook of jùist bij mountianbiken! Soms nemen mensen dit minder serieus want "ik fiets thuis dagelijks". Toch is dit het onderdeel waar de meeste ongelukjes mee kunnen gebeuren, wat niet nodig is als we goed letten op een aantal kleine dingen.

Na deze veiligheidsinstructie gaan we op pad, de bossen in. Zo nu en dan moeten we afstappen voor omgevallen boomstammen of andere obstakels, andere keren kunnen we er met ATB overheen springen. We stoppen bij een bronnetje om onze veldvlessen bij te vullen en een boterham te eten waarna we weer het bos induiken.

Tegen een uur of twee, als iedereen zo langzamerhand aan zijn einde begint te raken begeven we ons weer op weg terug. Vlak voordat we bij de auto's arriveren beginnen de eersten voorzichtig te vragen "of we er al bijna zijn". Iedereen is blij als we onderuitgezakt in het zonnetje nog een laatste drankje drinken en toosten op de afgelopen dagen met elkaar. Het was vermoeiend maar onvergelijk intens en we hebben erg veel lol gehad!!

Wij denken dat u de Ardennen voorgoed in uw hart zult sluiten na dit weekend...volgend jaar weer? Dit voorbeeldweekend is inclusief twee overnachtingen, activiteiten, materialen, instructie en voorbereiding, maaltijden, helaas... de afwas is voor u zelf (!!!), en een reisverzekering inclusief bergsportdekking voor twee dagen.

Exclusief: vervoer (ter plaatse wel mogelijkheden), annuleringsverzekering, dranken, overige uitgaven.

Prijs per persoon bij overnachting volgens AMI herberg formule of in tent (en) € 155,00.
Prijs per persoon bij overnachting in een groepshuis rond € 175,00.

Minimale deelname 8 deelnemers, afwijkende aantal deelnemers in overleg.

Vragen? Info? Offerte? Mail ons! info@amioutdoor.nl

 

Als u deelneemt aan een tocht of arrangement van AMI bent u
verplicht een reisverzekering met risico sporten dekking te hebben.
U kunt dit bij AMI afsluiten.