AMI Break Out voor jongeren 

  

  

Het valt niet altijd mee om jong te zijn; er wordt van alles van je verwacht, op school, thuis en in de maatschappij. Je moet presteren, doen wat er van je verwacht wordt en je gedragen zoals anderen vinden dat juist is. Daarbij is het ook nog eens een achtbaan van emoties en hormonen in je lijf. Zie dan maar eens een balans te vinden in wat je wilt en kunt, wat de volwassenen uit je omgeving van je verwachten en dit ook nog eens te combineren met de juiste vriendenkring. Veel jongeren lopen hierin wel eens vast, zien het dan even niet meer en gaan dingen doen die ze eigenlijk zelf ook niet willen.

Sommigen zijn geholpen door gesprekken met een psycholoog, maatschappelijk werker of wat voor therapeut dan ook. Uit ervaring blijkt echter dat weinig jongeren zich goed voelen bij gesprekken van hooguit een uur in een kamertje van achter een bureau. Veel jongeren reageren averechts op autoriteit.

BELEVEN, ERVAREN,VERBINDEN,VOELEN, SPELEN;
WEER EVEN HELEMAAL JEZELF ZIJN EN CONTACT MAKEN MET DE AARDE. 

Wij nemen jongeren mee naar de Ardennen, de natuur in, samen avonturen beleven maar ook werken met bijvoorbeeld hout of in de moestuin. Vooral veel buiten zijn en grenzen verleggen maar ook gesprekken over hoe je dingen beleeft, anders zou willen, hoe je de toekomst ziet en hoe je grenzen kunt verleggen. De focus ligt vooral in het positieve; wat wil je wél, waar liggen je interesses, talenten en sterke kanten. Hoe kun je deze verder ontwikkelen, wat is goed voor je, waar wordt je blij van.

CONTACT MAKEN MET HET WATER EN VERBINDING MET DE STROMING: GO WITH THE FLOW!   

Het kan soms bijzonder verhelderend zijn om even afstand te nemen van je thuissituatie en je ervaringen te delen met andere jongeren in een inspirerende omgeving. Wij bieden die mogelijkheid; afstand nemen, kijken naar jezelf en anders leren omgaan met je spanningen en frustraties.
Wij werken met een kleine groep van maximaal 8 jongeren in een bijzonder natuurlijke en uitdagende omgeving zonder stadse prikkels.

OVER HET RANDJE VEILIG DE DIEPTE IN                                       
DURVEN TE VERTROUWEN IN JEZELF
DE VREUGDE ERVAREN VAN DE OVERWINNING

Onze werkwijze is ontstaan door een mengeling van opleidingen en ervaringen in oa sport-training en voeding, buitensportinstructeur, outdoor trainingen (management en leiderschap, hoe wordt je een team, etc) en niet te vergeten; onze eigen menszijn. Wij geloven in actief bezig zijn met jongeren, naar buiten, avontuurlijke sporten ondernemen, ervaren... en daarvan leren. 

DE SPIEGEL ERVAREN VAN DIER EN NATUUR IN LIEFDE EN VERBONDENHEID
LAAT JE MEENEMEN IN HET HIER EN NU  

Wat we nastreven is een samenwerking mét de jongeren, zonder onnodige autoriteit, op basis van respect voor elkaar. Bij iedereen gaan we op zoek naar de benadering welke het meest past bij de persoon. Ook het gezin of persoonlijke omgeving speelt hierbij een belangrijke rol. Geen standaard hokje of benaderingswijze van de problematiek maar kijken naar de persoon!

LETTERLIJK DE DIEPTE IN; DE BUIK VAN MOEDER AARDE. WAT IS AARDEDONKER EN ECHTE STILTE?
DE GROOTSHEID ERVAREN VAN DE AARDE
DE STEUN AAN EN VAN DE ANDER

Heel belangrijk is dat je zelf gemotiveerd bent om dit aan te willen gaan, de bereidheid hebt om naar jezelf te durven en willen kijken. Zonder motivatie van jou zelf kunnen wij je niet helpen, je zult het uiteindelijk toch zelf moeten doen! Dit betekend ook dat je ons beloofd op geen enkele manier agressief gedrag te vertonen naar jezelf, anderen, dieren of spullen!!

KAMPVUUR MAKEN OM RUST EN WARMTE TE VINDEN
 

MUZIEK MAKEN, SAMEN VERBINDEN EN HET VOELEN VAN JE EIGEN RITME

Onze werkwijze omvat de volgende elementen:

Natuurbeleving en respect; back to basic.
Ervaringsleren; avontuurlijke uitdagingen & grenzen verleggen.
Verantwoordelijkheid nemen; ieder krijgt zijn eigen taken en opdrachten.
Gestructureerde dagindeling.
Samenwerken; ondersteuning geven en ontvangen. 
Uiting (leren) geven aan gevoelens en gedachten; individueel en in de groep, door sport en creatief bezig zijn.

OVERNACHTEN OP EEN PRACHTIGE PLAATS DE VEILIGHEID VAN EEN WARM BED 

VERVOER EN BEGELEIDING: ZEKERHEID EN DUIDELIJKHEID IN TIJDEN EN AFSPRAKEN

 

Het verblijf in de Ardennen ligt midden in een natuurpark aan de rand van het bos. Er verblijven hier maximaal 8 jongeren in onze "outdoor-herberg". Dit is een eenvoudige doch gezellige en comfortabele gite met een slaapzolder boven en een leefruimte beneden met keuken en douche.

Minimum leeftijd 15 jaar
Vervoer vanaf Maastricht mogelijk (exclusief)
Maximaal 8 jongeren per groep
Voor vragen of inschrijvingen mailt u met
info@amioutdoor.nl